Nemzeti Vágta előfutam a Szentlőrinci Gazdanapokon
A Szentlőrinci Gazdanapok, az ország egyik jelentős mezőgazdasági vására ebben az esztendőben augusztus 11. és 13. között várja a szakmai közönséget és a vásárlátogatókat, illetve a vágta szerelmeseit. A Lovasok.hu-val most páros belépőt nyerhetsz!

2017. augusztus 13-án a 24. Szentlőrinci Gazdanapok ad otthont a Nemzeti Vágta híres elővágtájának, a Szentlőrinci Vágtának. A lovasok versenye vasárnap délelőtt veszi kezdetét, míg a döntőre délután kerül sor a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Vásárcentrumában, a vágta pályán. Elkezdődtek a Nemzeti Vágta Szentlőrinci előfutamára a nevezések is. A szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány várja a versenyezni kívánok jelentkezését. 

 • Időpont: 2017. augusztus 11-13.
 • Helyszín: 7940 Szentlőrinc, Vásártér
 • Nevezési határidő: 2017. augusztus 13. 08:00

Teltház lesz a Szentlőrinci Gazdanapokon, már most elkeltek a kiállítóhelyek

Augusztus 11-én nyitják ki a kapukat az ország egyik jelentős mezőgazdasági szakvásárán, a XXIV. Szentlőrinci Gazdanapokon.  A háromnapos eseményen ismét csaknem négyszáz – köztük határon túlról érkező – kiállító képviselteti magát. Idén ismét lesznek újdonságok, a szervezők elindítják például a Kárpát-medencei Gazdasági Találkozó nevet viselő szakmai programsorozatot.

Ebben az esztendőben is számos kísérő rendezvény várja a Gazdanapokra látogatókat, a lovas programok mellett, kulturális események, és az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Szentlőrinci Vágta. Az elmúlt esztendőben a Nemzeti Vágta szervezői áttekintették a válogatók helyszíneit, így szűkült a regionális versenyek köre. Azonban a szentlőrinci pálya a korábbi évek fejlesztéseinek köszönhetően megszerezte a jogosultságot, hogy az Elővágta sorozat egyik kiemelt állomása maradjon, ennek köszönhetően a rendezvény és a verseny rangja emelkedett.

A Vágta előfutamán kívül, más programokat is várják az érdeklődőket. Ahogy az elmúlt évek során mindig, a péntek most is szakmai nap lesz, a megnyitót követően a termelőket érintő kérdések kerülnek a középpontba. A vásár ideje alatt további szakmai programok várhatók, mert többek között lesz szántóföldi bemutató, ahol a gyakorlatban is megismerkedhetnek az érdeklődő gazdák a legújabb a növénytermesztésben alkalmazott eljárásokkal, az erőgépekhez csatlakoztatható adapterekkel.

A „nemzetköziség” terén újdonság is várja a látogatókat, idén útjára indítják a Kárpát-medencei Gazdasági Találkozó nevet viselő programsorozatot, amelyben évről évre más és más országot, elsőként Székelyföldet helyezik majd a középpontba.

A vásári gasztronómia terén is széles lesz a kínálat, továbbra is megmaradnak, sőt bővülnek a tematikus „udvarok”. Idén ismét megtekinthető lesz az „Őshonos” udvar szürke marhával, juhfajtákkal és parlagi szamárral. A „Baranya” udvarban, a Nemzeti Értéktárba bekerült speciálisan baranyai tyúkfajta és az őshonosnak számító Magyar Óriás nyúl, továbbá Baranyára jellemző, a megye hírnevét öregbítő hidegvérű lófajták színesítik az állatok seregletét. Mellettük a Baranya megyére jellemző gasztronómiai értékek és programok is bemutatásra kerülnek.

Kedvet kaptál? Játsz velünk és nyerj páros belépőt!

A helyes választ adók között 25 db páros belépőt sorsolunk ki augusztus 3-án a Szentlőrinci Gazdanapokra. A nyerteseket a fenti űrlapon megadott címen e-mailben értesítjük. 

Nyitvatartás

 • 2017. augusztus 11. (péntek): 9-18 óráig
 • 2017. augusztus 12. (szombat): 9-18 óráig
 • 2017. augusztus 13. (vasárnap): 9-17 óráig

Belépőjegyek

A vásár területén tartózkodni csak az aznapra szóló karszalaggal lehet. A megvásárolt belépők kizárólag egyszeri belépésre jogosítanak. A karszalag sérülése vagy annak elvesztése esetén a belépő érvényét veszti. 

 • Normál belépő: 1.400 Ft
 • Kedvezményes belépõ (6-14 éves gyermekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak): 1.000 Ft
  kedvezményes belépő diákok esetén kizárólag diákigazolvány (nappali vagy esti tagozatos) felmutatása után vásárolható, kedvezményes belépő nyugdíjasok esetén kizárólag 62 év felett vásárolható
 • Gyermekek részére 6 éves kor alatt a belépés díjtalan

Elérhetőségek

2017.07.28.
Forrás: Bmvk-gazdanapok.eu

Időpont:

2017 Augusztus 11. - 13.
Helyszín:

7940, Szentlőrinc (Baranya megye - Magyarország)
Vásártér
Hozzászólások:


Közelgő események:
 • Kaposvár - Lovasakadémia - Országos Minősítő - 2024.06.28-30. - Díjugratás
    Június 28. - 30.
 • Pér - Bak-Sok. BLV. Sor. II. forduló - 2024.06.29. - Szabadidőlovas
    Június 29.
 • Jászkarajenő - Jászkarajenői Lovascentrum- SZLV - 2024.06.29. - Szabadidőlovas
    Június 29.
 • Budapest - Nemzeti Lovarda - CDN-A - 2024.06.29-30. - Díjlovaglás
    Június 29. - 30.
 • Budapest - Nemzeti Lovarda - CSIO3*-W-NC EEF SF, CSI1*, CSIYH1* - 2024.07.11-14. - Díjugratás
    Július 11. - 14.
 • ATTILA TÚRA AZ ÓPUSZTASZERI AKHAL MÉNESNÉL
    Július 28. - Augusztus 3.
 • Balmazújváros - SZLV - 2024.08.03. - Szabadidőlovas
    Augusztus 3.
 • A MAGYAR SZTYEPPÉKTŐL AZ ERDÉLYI HEGYEKIG
    Augusztus 31. - Szeptember 8.
 • EMESE TÚRA
    Szeptember 15. - 21.
 • III. Keceli Országos Lovastusa Verseny - 2024.09.21-22.
    Szeptember 21. - 22.
 • Ópusztaszer - Duna-Tisza túra - Ópusztaszer Akhal Ménes - 2024. 09. 28. - 10.05.
    Szeptember 28. - Október 5.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés
Hiba bejelentés